Alkoholista Tinédzser - 5.0 -re értékelve 5 -ből 6 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

„A tinik és a mértéktelen ivászat.” „A füles orvosság: a tinik nyugtatóként használják a Cannabist.” „Hétvégente ’tini-teltház’ a detoxban.” „Vedelnek a tinédzserek.” „Eszméletlen tinik avagy alkohol nélkül nincs buli.”

Írtad már be a GOOGLE-ba azt, hogy ’tini alkohol’? Ezeket, és ezekhez hasonló címeket láthatsz magad előtt. Én gondolkodtam, és utánanéztem. Személyes okai is vannak, hiszen a környezetemben nagyon sok fiatal éli úgy az életét, hogy annak az alkohol elengedhetetlen része. Szeretném megérteni.

Ne értsen félre senki, nem szeretnék senkit sem bírálni, és az erkölcsről sem szeretnék példabeszédet tartani. Én úgy gondolom, hogy sokan vannak, akik csak belecsöppennek és alkalmazkodnak egy ilyen helyzethez, és vannak, akik tényleg ezt az utat választják. Bármelyik csoportba is tartozol, én most egy feladatot szeretnék neked adni: a következő tényeken, amiket itt olvashatsz, gondolkozz el te is. Játszd végig a cikk elején a szójátékot: te ezeket a szavakat mondtad volna? És, amikor senki sem látja, írd be otthon a GOOGLE-ba: tini alkohol. Akár még a cikkeket is átlapozhatod… Meg fogsz lepődni.

Azt hiszem, az élet - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Néha úgy érzem, hogy minden szabály és elvárás, miknek súlyával a vállunkon születünk meg, ember által alkotott hiba.
A világ anyagias beállítottságától kezdve, az orrunk alá dörgölt haszontalan értéktárgyakon át, addig ahol akkor jó egy ember, ha vallásos, jómódú és teljes a családnak nevezett kirakati színjátéka.
Eleve... Ha mind egyetlen emberöltőnyi idővel rendelkezünk, ki az, aki eldönti hogyan töltsük azt?
Kíváncsi volnék, hányan vagyunk, akik tisztán látják a minden szenny előttről eredeztethető értékeket.

Akár csupán a fákat, vagy az égbolton számtalan formát öltő felhőket. Látják-e egy borjú születésében az élet csodájának értékét? Vagy a szorgosan keresgélő hím rókát lankadatlanul kutatni, mert addig nem tér haza, amíg a kicsinyeinek ételt nem tud vinni... Mellesleg ez különb sok öltönyös apukánál, akik miatt érzelmileg instabil fiúk nőnek fel...
Látják e az emberek a szerelmüknek nevezett személy arcán a saját boldogságukat? Képesek e minden hamist és lényegtelent kizárva, csupán nyers lényéért szeretni az embert?
Néhányunknak megadatik... De ott a többség, mely végighalad az elvárt úton, az idő lepereg és vagy későn, vagy soha nem látják meg azt, amit ez az egyszerű élet nyújthatott volna.
Ez, ami felett már nincs hatalma senkinek. Tehetetlenül nézhetjük, hogy öregeink rettegve a haláltól mennek el, azzal a gondolattal magukban: ennyi egy élet?
Szerintem nem. Tapasztalom, hogy nem és emiatt hálával tartozom annak a valaminek, ami megadta nekem, hogy lássam, amit érdemes.
Lehet, hogy ez csak egy tapasztalatlan, naiv, idealista, 20 éves kislány tévképzete. Honnan tudhatnám az életem hajnalán?
De nekem tulajdonképpen mindegy. Én boldog vagyok... És ehhez nem kellett más, se pénz, se semmi rendkívüli... Csak én magam, de abból az igazi.

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Mert ez egy mocskos világ, ami romlott emberiséget termel.
Ha teljesen őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor be kell valljuk, hogy az állítás, mely szerint 'minden pasi egyforma', igaz. Bár kis korrekciót igényel, mely így hangzana helyesen: 'minden ember egyforma'. Mert ez a helyzet. Mindannyiunknak megvannak a maga piszkos kis titkai, amit mélyen magunkba temetve hordozunk nap nap után. Plusz stresszforrásként nehezedik ránk, nyomja vállunkat. Mintha nem lenne elég az élettel járó napi teher.
Hitegetjük magunkat, hogy 'ő nem olyan', holott pontosan tudjuk az igazat; ő is olyan, ahogy te is, és én is.
Mintha szemellenzőt hordanánk, úgy rohanunk bele egyik képtelen ötletből a másikba. A segítő kezet ellökjük, a védelmező szándékú társat elmarjuk, míg a tiltás és a csábítás felénk nyújtott rothadó ujjai után úgy kapunk, mintha az életünk függne tőle.
Okosnak, különlegesnek és egyedinek véljük magunkat, pedig csak önös érdekű lázadók vagyunk. Szüntelen a nekünk kézenfekvő megoldásokat keressük, véletlen sem erőltetjük meg magunkat, embertársainkat figyelmen kívül hagyva trappolunk az általunk helyesnek vélt úton. Kegyetlenül tapossuk el, ami utunkba kerül, nem számít, hogy az akár a másik önérzetébe kerülhet.
Befolyásolunk és befolyásolnak, dominálunk és meghunyászkodunk, erről szól az életünk.
Mert ez egy romlott világ, ami mocskos emberiséget termel.

Műalkotás-e a WC-kagyló? - 5.0 -re értékelve 5 -ből 5 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Ha egy szóban akarnám meghazudtolni magam, és földhözragadt, halandó gondolkodással csak az objektív tényeken tekeregnének az agytekervényeim, akkor biztos a NEM válaszra voksolnék. Azonban nem csak kenyéren él az ember. Az áram és a levegő is létezik, pedig nem látjuk. Mégis mennyire fontosak... Nincs igazam?

„A művészet szerepe, hogy pótolja az életet, amit hiányolunk...” /Van Gogh/

Hányszor hiányoltad azt a kis porcelán öntvényt? Nem kell nagy élettapasztalattal rendelkezned, elég, ha csak visszapillantasz az elmúlt hónapodra. Ki az, aki nem szorongott még szótlanul, falfehér arccal a buszon, az utcán vagy dolgozatírás közben, a perceket számlálva az „angol menhely” eléréséig, alsóneműjének tisztaságát féltve?

Egy hirtelen jött gondolat - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Az ember sokszor mondja azt magában: ennél rosszabb már nem lehet… Pedig lehet, és az a bizonyos "rosszabb" talán közelebb van, mint gondolnánk. Az emberi lény furcsa állatfaj. Csak keresi, keresi a jobbat, és nem néz körül. Pedig minden pici dolognak lehet örülni, ha egy kicsivel tágabbra nyitjuk a szemünket.

Kiskoromban sosem akartam hercegnő lenni. Nem akartam a tornácon állni, és nézni a herceget. A mesékben minden jól végződik, de tudtam, az a valóságtól távol áll. Ez nem a pesszimista gondolkodásmódra utalt. De minek hitegetni magamat, ha tudom, csak álom maradhat? Mióta nőttem valamit, bár még mindig egy kisgyerek vagyok sokak szemében, amiért senkit nem hibáztatok, mert igazuk van. De már látom, hogy jó döntés volt elnyomni magamban a tündérmesék varázslatosan hívogató világát, ahol szabadon szállhat a képzelet. És itt a hiba. Csak a képzelet.

I lájk you - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Postagalamb helyett e-mail, bálok helyett diszkó, avagy hogyan is változtak ismerkedési szokásaink a hosszú évek folyamán. Nagyszüleink korában nem volt annyi szórakozási lehetőség, mint manapság. Fogalmuk sem volt arról, hogy mi az a mobiltelefon vagy internet, mégis jól megvoltak nélkülük.

Akkoriban bálokba, különféle mulatságokba, teadélutánokra jártak a fiatalok. Ez annyiban különbözött a mai szórakozóhelyektől, hogy kötött volt az öltözet, a zene, sőt még a beszélgetés témája is szinte csak a kultúra körül foroghatott. Gyakran előfordult, hogy az egyik szülő is jelen volt az ismerkedés alatt. Végül, ha a legény szimpatikusnak találta a leányt, engedélyt kellett kérnie a családfőtől, hogy udvarolhasson szeme fényének.

Jogos, ha egy iskolában tiltják az átlagostól eltérő külsőt? - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Minden bizonnyal sokakban felmerült a kérdés: „Vajon az iskolában a tanároknak joguk van- e beleszólni a diákok külsejébe? És ha igen; tehetnek-e valamit ellene?
Rengeteg diák van, aki kicsit kitűnik az osztályából. Némelyik egy-egy piercinggel, valaki a festett hajával, vagy épp az öltözködése miatt. Miért baj az, ha valaki másképp néz ki, mint egy-egy diáktársa? Hiszen nincs abban semmi rossz, ha kitűnünk egy kicsit a tömegből, ha így érezzük magunkat jól.

Na de nézzük az erre vonatkozó szabályokat! Valójában elég sok iskola házirendjében tiltják a különböző ékszereket, rövidnadrágokat, szoknyákat. Pedig azt olvastam, hogy a közoktatási törvény alapján sem házirend, sem osztályfőnök nem írhat elő semmilyen elvárást a diákok külsejére nézve.

Te mennyit lógsz az interneten? - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Dinovideo

Tinédzserkor? Semmi gond! - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Manapság az utcákon sétálva barátnők sereglete mosolyog egymásra. Még a semmin is nevetnek... Senki se érti őket, mégis, mintha már megszokott lenne ez a mai világban. Pedig feltehetnénk azt a kérdést, hogy miért? Miért tűnnek mindig olyan boldognak? Miért nevetnek mindenen, és főként, miért nevetnek az életen?! A válasz egyszerű...

Mindezt csak a szemünknek mutatják, a lelkünk pedig nem érezheti azt, amit ők. El sem mondhatják, hiszen nem lehet csak úgy akárkiben megbízni. Egy tinédzsernek problémák halmazát kell túlélni.

A szeretet kamatozik - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

„A szeretet az egy olyan érzés, mit önmagunkból másoknak adhatunk.”
Az első dolog, amit az életemben megtapasztaltam, születésem pillanatában ért, az édesanyám szeretete volt. Nagysúlyú babaként jöttem a világra, de az anyukám fájdalmai ellenére nagy szeretettel ölelt magához. Ez az ölelés megnyugtatott, s tudtam, biztonságban vagyok. Nem sokkal később édesapám is csatlakozott a mi kis „kettősünkhöz” ott a korházban, és a mai napig is összetartó kis csapat vagyunk. Szüleim mellett az otthon melegéről a nővérem és a bátyám is gondoskodott. Nővérkém igazi óvó, féltő dadaként gondoskodott rólam, leste minden mozdulatom, és talán hihetetlennek tűnik, de minden gügyögő szavamat megértette.

Kedves bátyám a mai napig a személyes testőröm, minden körülmények között kiállt mellettem és értem. Ők taníttatták meg velem, hogy milyen a testvéri szeretet.

Valóban a véletlenek irányítják életünket? - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Sokáig én is ezt hittem, de beláttam, saját tapasztalatom alapján, hogy ez nagyon nem igaz. Semmi sem történik véletlenül. Pár éve nagyon „unott, semmittevő” életfelfogásban éltem, magamnak való voltam. Napjaim úgy teltek, mint egy átlagos, kedvtelen, negatív embernek. Iskola, tanulás, haza, evés, tanulás, tv vagy számítógép, evés, alvás, felkelés, iskola, tanulás….stb. Egyik nap hazafele jövet elgondolkoztam, hogy mit is akarok valójában. Tényleg ez az élet, hogy „bedrótozva” élem napjaimat, nem sok emberrel beszélek, és tanulok egy olyan szakon, ami annyira nem is érdekel….? Rájöttem, hogy nem igazán. Sőt egyáltalán nem!

Nem akarok egy szobában ülni, dolgozni, egyedül. Rájöttem, hogy hasznos dolgokat kellene csinálnom. Sok dolog van, amin javítani szeretnék, nem kéne folyamatosan nyavalyogni mindenért. Attól nem lesz jobb. Röviden ez vezetett a változáshoz, közel egy évvel ezelőtt. Azóta 180 fokos fordulatot vett ez életem, teljesen máshogy élek, szóval minden jobb lett, Have FuN.

Helyem a világban - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Ez a téma ugyanolyan tág és nehezen kifejthető, mint a szabadság eszménye. Elgondolkodtató a kérdés, hogy hol is van a helyünk a világban. Talán nem is lehet megválaszolni, csak amikor már sírnak a sírunknál, de lehet, az ember ösztönösen megérzi, ha megtalálta a helyét, és úgymond hazatalál. Úgy gondolom, ez egyéntől is függ. Van, akinek nem kell kutatnia, és bizony van, akinek hosszú az út, és vannak örök vándorok. Ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket, először önmagunkat kell feltérképezni és telesen kiismerni. Ez az élet nagy feladata szerintem.

Szabadság... - 5.0 -re értékelve 5 -ből 3 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Szabadság… a legtágabb fogalom, véleményem szerint. Jelen van a történelemben, de hallani a munkavilágban, lehet emberi viselkedés, személyiség. A történelemben a szabadság a nemzetek sorsával függ össze. Sose gondolkoztam el igazán a szó jelentésén, sem az érzésen. Mégis vonzottak az olyan alkotások, amelyekben felfedeztem. Az emberen is látszik, ha szabad, de sose figyeltem egészen addig, amíg egy ismerősöm azt nem mondta, hogy szabad vagyok, amikor Charles Baudelaire verséről, Az Albatroszról beszéltem. Akkor elgondolkodtam.

Vélemények - 5.0 -re értékelve 5 -ből 2 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Úgy gondolom, mindenkinek lehet véleménye. Viszont, létezik egy mondás miszerint: a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel. Nyilván, mindenki életében van olyan személy, akinek a véleménye fontos. Akad olyan ember, aki szentiratnak tekinti őket. Nos, engem rengeteg ember vesz körbe. Íróként, művészként nem érdekel mindenegyes ember véleménye, csak pár fontosabb személyé. Ám, családom ezt a nézetem elítéli. Számtalan családi összejövetelről számolhatnék be, ahol ezt szóvá tették.

Végtagok nélküli felhőtlen élet - 5.0 -re értékelve 5 -ből 2 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

A napjainkban láttam egy videót info órán egy férfiról, akinek nem voltak végtagjai. A neve Nick Vujicic. A videón egy iskolában tartott "előadást". Az első 20-30 percben elmeséli, milyen vidám történeteket tartogat ő a tarsolyában. Igazándiból már a videó 15-20. percében olyan szintű kisugárzást és magabiztosságot tudhatott magáénak, hogy "elfeledkeztem", elkerülte a figyelmemet az, hogy ő tulajdonképpen lábak és kezek nélkül kénytelen élni.

Rávilágít arra, hogy ne bántsuk egymást. Mindenki szép és úgy "jó", ahogy van. Ne bántsunk senkit sem azért, mert pattanásos, kövér, magas, vékony, kicsi....

Fiúk és lányok - 5.0 -re értékelve 5 -ből 2 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Úgy érzem, eljött az a pont, ahol le kell írnom a véleményem a mai lányokról és fiúkról. És kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Nos, a legjobb az, ha a fiúkkal kezdem, hogy a lányok ne érezzék úgy, mindig velük kezdik a fiúk.

Nos, a fiúk ma már oda értek, hogy ha szabad ezt a kifejezést használom, divatbuzik lettek. Más szóval a márkás és legújabb cuccok kellenek nekik. Vagy éppen selyemfiúnak állnak csak a pénzért, mert neki kell a pénz, hogy tudjon venni ezt meg azt. Csakhogy nem veszik észre, hogy ezzel lejáratják maguk. Ha azzal foglalkoznának, ami igazán népszerűvé és egyedivé teszi őket, akkor már kilógnának a sorból, és az a számukra tragédia lenne. Csakhogy az a legjobb, hogy az ember kilóg a sorból, és egyedi, mert nem követi a többieket. Mert mi jó abban, hogy nincs egyedi stílusa és olyan, mint a többiek? Na persze ha így fogadják el, akkor csinálja csak, de sosem fogja megtudni mi az, hogy egyedi stílus. Én a magam nevében csak annyit mondhatok, hogy leszarom a többieket, mert nem fogok azért beállni a sorba, hogy buzit csináljon belőlem ez a divatmánia, ahogy oly sok emberből a média.

Csak a jelen! - 5.0 -re értékelve 5 -ből 2 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Az emberi érzelmi világ a legérthetetlenebb dolog, amivel valaha is találkozhattunk. Azokat bántjuk, akiket a legjobban szeretünk, és olyanokat taszítunk el magunk mellől, akik a legfontosabbaknak bizonyulnak életünkben. Család, barátok.

Mindenki ismeri az érzést, mikor visszagondolva a múltra, megbánja tetteit és szavait. Mikor az emlékezésből szívszorító és lelket tépő gondolatok lesznek, s ilyenkor legtöbbször rájövünk hibáinkra, de már félünk (és talán késő is) kimondani a sajnálom szót. Zsákutca, ahonnan csak a felejtés mutathat kiutat, az, hogy nem szabad a múltban élni. Persze könnyű kimondani, hogy 'elfelejtem a múltat'. Bàrcsak valóban ilyen egyszerű lenne, de ezt csak az idő és a körülöttünk lévő emberek segíthetik előre. A hű barátok, az egészen agykikapcsoló hobbik és persze a család. Ezek adják az igazi örömöt számunkra. Meg kell terveznünk a jövőt az újakkal, és elengedni a múltat a régiekkel. Talán ez a legfontosabb, mert így tudunk élni, és így tudjuk élvezni, hogy élünk! 

Élet-halál - 5.0 -re értékelve 5 -ből 2 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Az élet mindenkinek mást jelent. Mint ahogy nincs egyértelmú megfogalmazás a szerelemre, úgy nincs az életre sem. Valaki megbecsüli, valaki elpazarolja, valaki vigyáz rá, más pedig véget vet neki.
Mi viszi rá az embereket az öngyilkosságra? 2 típus létezik: A lelki gondokkal küzdő és az elmezavaros.

Aki az előbbibe tartozik, az feladta. Feladta azt a csodálatos képességét, hogy él, hogy lélegzik, hogy gondolkozni tud. Hogy ő egy ember, egyedi, különleges és csak egy van belőle. Nem volt elég akaratereje és kitartása, hogy túlélje azt, amit "a sors szabott ki rá". Igen, nagyon nehéz, szörnyen, elképzelni sem lehet mit élt meg azelőtt az ember, aki erre vetemedik. Súlyos problémák ezek, de talán tényleg megoldhatatlanok? Nem lehet tiszta lappal kezdeni mindent? Hisz az élet nem áll meg, ha valami rossz történik.

Hova tovább? - interjú - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

A nyolcadikosok már túl vannak a központi írásbeli vizsgán, de még a szóbeli megmérettetések hátra vannak. Én még ugyan ötödikes vagyok, de már most érdekel, hogy melyik iskolát válasszam majd annak idején. Iskolánk egyik tavalyi nyolcadikosát, Tóth Franciskát kérdeztem új iskolájáról.

A világ gyermekei - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

A Vilag Gyermekei

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 18:47

Aki most nem nyert, az se lankadjon, minden hónap első napján nyereményesőcske. Várjuk az új alkotásokat, szavazatokat!

krefiti - 18:47

Gratulálunk a nyerteseknek! Aki még nem tette, dobjon egy e-mail-címet vagy Facebook-üzenetet, hogy egyeztessünk a nyeremények átvételéről.

krefiti - 12:01

Instán is fent vagyunk: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Sanawe - 08:02

:D

krefiti - 17:25

Bátran lehet osztani, lájkolni is!

kopoalexandra - 16:47

V

krefiti - 12:34

Egy kis emlékeztető: saját alkotással lehet felkerülni a magazinra. Lehet szavazni, osztani és minden hónap elején nyerni!

krefiti - 12:05

Várjuk ám a szavazatokat is az alkotásokra, hajrá!

krefiti - 12:05

Használjátok ki jól a szünet, a nyár utolsó hetét, napjait!

krefiti - 17:01

Ne feledjétek, minden hónapban nyereményesőcske, várjuk folyamatosan a munkákat!

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Az idő múlása

  23.11.2017 21:05
  Elemi erejű vers... szinte én is érzem, hogy fáj. Nagyon szép(:
   
 • Érdemes élni

  23.11.2017 21:03
  Jól esett ez a kis lelkifröccs, köszi. (:
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com