Diakszinpad Miskolc

A közelmúltban a Diákszínpadok Országos Egyesülete szervezésében az észak-keleti régió diákszínjátszóinak versenyén, Miskolcon a DMK Főnix Diákszínpadának Viktor, avagy A gyermekuralom című játéka elnyerte a Legjobb előadás díját (megosztva két miskolci színpad produkciójával), továbbá a fő-és címszerepet játszó Bodnár Erik megkapta a Legjobb férfialakítás díját (szintén megosztva). A Főnix előadásának rendezője: Várhidi Attila.

17kult3

Játék két részben, Piros Ildikó Kossuth-és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész és Mikó István Jászai Mari-díjas színművészek előadásban.

Vig 16 17 Pal Utcai Fiuk Image

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című kétrészes zenés darabja kerül bemutatásra.

Nyolckor A Barkan Zenes Mesejatek Kozremukodok Es Alkotok 3 2

Gyerekmese, nemcsak gyerekeknek. 2017. december 23-án,16 órától lesz az első Budapest-bemutatója Ulrich Hub: "Nyolckor a bárkán" című zenés mesejátéknak, amit a Junion Színház és az RS9 színház közös produkcióként hoztak létre. Az előkészületekről és a próbaidőszak érdekes eseményeiről beszélgettünkKoleszár Bazil Péter rendezővel és Kriszt László koreográfussal.

16kult14

Édes hármas-páros játék két félidőben. Találkozások jönnek mennek különböző formában. Jelentéktelenek és megrendítők. Langyosak és forróak. Bennük az élet nagyobb vagy éppen apróbb kérdései tűnnek elő: Mi a vonzóbb a nő számára, a szerénység, vagy a magabiztosság? Kit választunk, és miért választjuk? Mi választunk, vagy minket választanak? Vajon jól választunk, vagy megbánjuk? Keressük együtt, és megkapjuk a választ! Talán…

16kult13 3

A HOŠIG Horvát Irodalmi és Táncszínház előadása a XIII. Kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzattal közös szervezésben. „Időutazás” címmel olyan színielőadás kerül bemutatásra, amelynek célja a magyar-horvát közös múlt, a 800 éves államközösség történelmének feldolgozása.

16kult6

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját?

Gellerthegyi Almok 2016 40

Végre 45 év után újra színpadon a Gellérthegyi álmok!
Igazi színházi élményben volt része azoknak, akik ellátogattak a Fészek Művészklub kupolatermébe, a Karinthy Ferenc klasszikus írásából készült Gellérthegyi álmok előadásra. Erről beszélgettünk másnap, Kriszt László rendezővel.

Edith Piaf 1

A Kazán István Kamaraszínháztól megszokhattuk az elmúlt tíz évben, hogy bátran nyúl hozzá olyan témákhoz, írásokhoz, darabokhoz, amelyek valahogy elkerülik más színházak dramaturgjait, rendezőit, igazgatóit. Edith Piaf életéről, jobban mondva, gyerekkori életéről készül egy zenés játék, melyet Kelecsényi László írt. Erről beszélgetünk Kriszt László rendezővel a Fészek Művészklubban, ahol egyébként majd a bemutatót is tervezik.

Kazan Istvan Kamaraszinhaz 2006 2016 1

Tíz éve alakult a Kazán István Kamaraszínház. Az elmúlt években több előadásukat volt szerencsém látni, s meg kell mondanom, hogy látva a színvonalat, én is beálltam az önök szurkolótáborába. Itt ülünk a Fészek Művészklubban, és arról beszélgetünk Kriszt László rendezővel, hogy hogyan, milyen körülmények közt jött létre a kamaraszínház.

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 18:47

Aki most nem nyert, az se lankadjon, minden hónap első napján nyereményesőcske. Várjuk az új alkotásokat, szavazatokat!

krefiti - 18:47

Gratulálunk a nyerteseknek! Aki még nem tette, dobjon egy e-mail-címet vagy Facebook-üzenetet, hogy egyeztessünk a nyeremények átvételéről.

krefiti - 12:01

Instán is fent vagyunk: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Sanawe - 08:02

:D

krefiti - 17:25

Bátran lehet osztani, lájkolni is!

kopoalexandra - 16:47

V

krefiti - 12:34

Egy kis emlékeztető: saját alkotással lehet felkerülni a magazinra. Lehet szavazni, osztani és minden hónap elején nyerni!

krefiti - 12:05

Várjuk ám a szavazatokat is az alkotásokra, hajrá!

krefiti - 12:05

Használjátok ki jól a szünet, a nyár utolsó hetét, napjait!

krefiti - 17:01

Ne feledjétek, minden hónapban nyereményesőcske, várjuk folyamatosan a munkákat!

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Az idő múlása

  23.11.2017 21:05
  Elemi erejű vers... szinte én is érzem, hogy fáj. Nagyon szép(:
   
 • Érdemes élni

  23.11.2017 21:03
  Jól esett ez a kis lelkifröccs, köszi. (:
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com